9 maart 2020

De leukste kantoorgrappen

Grapjes op kantoor. Heerlijk! Dat vind ik althans. Het moet toch kunnen? Wie kan er nou de hele dag geconcentreerd werken zonder dat er wat valt te lachen?  Collega’s voor de gek houden is prachtig om te doen, maar je moet ook weten te incasseren. Vaak zijn nieuwe collega’s de dupe. Die kun je nog alles wijsmaken. Zo heb ik eens een nieuwe collega wijsgemaakt dat hij een klant genaamt meneer Leeuw moest bellen en gaf hem het telefoonnummer van de dierentuin. Flauw, maar oh zo grappig. Toen ik nog bij Defensie werkte, hebben ze mijn werkplek in zijn geheel ingepakt. Nee niet alleen mijn bureau, stoel of computer, nee echt alles was zorgvuldig ingepakt in kranten. Zelfs mijn pennen, naslagwerk, toetsenbord, muis, documenthouder, alles. Echt alles! Ik vond het echt een hilarische grap en kon dat zeker waarderen. Het kostte me wel even wat tijd om alles uitgepakt te krijgen maar dat vond ik niet erg. Ze blijken bij defensie wel heel creatief te zijn, want een korte tijd later hadden ze weer een goede grap met me uitgehaald. Het was een grap die ze al een tijdje aan het plannen waren geweest. Ze hadden gewacht totdat het eens goed regende en ik met een paraplu op het werk verscheen. Ik heb een automatische paraplu, zo’n ding die zich vanzelf openvouwt als je op het knopje drukt. Toen ik klaar was met werken en in de regen weer terug naar huis wilde lopen, drukte ik op het knopje van de paraplu en toen begon het te sneeuwen. Nee geen echte sneeuw natuurlijk. Blijkbaar had men op kantoor al een geruime tijd alle papiertjes die in de perforator zitten opgespaard en die in mijn paraplu gedaan. Ik stond buiten en werd overladen met papiertjes die door de regen lekker aan me gingen plakken. Ik kon er vreselijk om lachen. Mijn collega die naast me stond, deed het bijna in zijn broek van het lachen.  Maar natuurlijk zinde ik vanaf die dag op wraak. Zo pakte ik mijn leidinggevende terug door op zijn verjaardag heel zijn kantoor van buiten met kadopapier in te pakken en deed er een grote strik om. Wat hij niet wist en wat je ook niet van de buitenkant kon zien was dat ik IN zijn kantoor ook nog aan de slag was geweest. Ik had, weet niet hoeveel, wc rollen uitgerold en opgehangen in zijn kantoor. Toen hij die dag op het werk verscheen, wist hij meteen dat ik de dader was. Hij kon er zeker om lachen. Toen hij zijn kantoor had “uitgepakt” stond hem binnen ook nog een verrassing te wachten. Mijn andere collega’s heb ik ook teruggepakt, al waren mijn grappen wat kleiner van aard. Zoals zout in de koffie doen of gebak bij anderen in het gezicht duwen.

Toen ik bij de Spoorwegen werkte, heb ik mijn toenmalige baas eens goed tuk gehad. Ik had altijd een pot snoep op mijn bureau staan. Elke week vulde ik die trouw en mijn baas was de veelgebruiker ervan. Nooit opperde hij eens zelf iets te kopen en erin te doen. ik smeedde een plan en kocht in de fopwinkel in Tilburg snoep. Het waren van die in cellofaan verpakte bonbon snoepjes met verschillende smaken zoals zeep, rotte vis, knoflook, sambal, kots, poep en blauwe mond. Ik had al binnenpret bij het kopen ervan en kon niet wachten deze “heerlijke ” snoepjes in mijn snoeppot te doen. De volgende dag zat mijn snoeppot gevuld en wachtte ik geduldig af totdat mijn baas weer eens uit mijn snoeppot kwam graaien. Het duurde gelukkig niet lang voordat mijn slachtoffer precies deed waar ik op hoopte. Hij nam er een paar uit en propte er één in zijn mond. Ik moest mijn gezicht in een pokerface houden om het niet uit te gieren. ” GETVER, wat is dit”  gilde mijn baas. Het mooie was dat hij ook uitgerekend de poep smaak had weten te pakken. Die bleef voorlopig wel van mijn snoep af. Hahahaha. Een mooie bijkomstigheid die dag was dat ik nog iemand onverwacht te pakken had. Ik was even van mijn plek af, toen mijn collega van de buitendienst binnenkwam, zich een snoepje pakte en weer vertrok. Ik zat even later weer op mijn werkplek toen hij naar binnen kwam hollen. “Nicole, wat is dit voor snoep?” Heel zijn lippen, tanden en tong waren helemaal blauw en bleek een afspraak met een klant te hebben….. hahaha prachtig!

Voor wie nu in de stemming is gekomen om een goede kantoorgrap uit te halen, zet ik er nog een paar hele goede op het rijtje. Veel lach plezier gewenst.

Maak een schermafbeelding
Maak een schermafbeelding van de achtergrond op de computer. Voeg de printscreen toe als achtergrond en verberg de pictogrammen op het bureaublad. Hilarisch als je collega probeert zijn of haar snelkoppelingen aan te klikken, maar er niks gebeurt!

Tape onder de muis
Een stukje tape onder de muis doet wonderen. Hierdoor valt het signaal van de muis weg en denkt jouw collega dat de batterijen vervangen moeten worden. Na de batterijen te hebben vervangen en de muis het nog niet doet, zal je collega er waarschijnlijk achter komen dat het niet aan de batterijen ligt.

Toetsen op het toetsenbord verwisselen
Een mooie grap voor een collega die niet blind kan typen maar die op zijn toetsenbord moet kijken om te typen.  Verander handmatig de toetsen op het toetsenbord van je collega en hij of zij zal zich geen raad meer weten.

Digitaal toetsen verwisselen
In plaats van handmatig de toetsen te wisselen, kun je ze ook softwarematig verwisselen. Ideaal voor een collega die dagelijks veel teksten schrijft zonder normaal gesproken naar het toetsenbord te kijken. Doordat jij de letters softwarematig hebt omgewisseld, begint je collega toch ineens te twijfelen aan zijn of haar behaalde typediploma.

Autocorrectie in Word aanzetten
Als je collega vaak hetzelfde woord moet typen, is het natuurlijk hartstikke grappig om de autocorrectie van dat woord aan te passen. Het woord kan een bedrijfsnaam zijn of een werkwoord. Mooi om te zien hoe je collega er niks van begrijpt.

Toetsenbord en muizen wisselen
Deze grap hebben ze ook eens bij mij gedaan en ik was een mooi slachtoffer omdat het even duurde voordat ik doorhad dat ik in de maling werd genomen.
Verwissel de toetsenborden en muizen van je naaste collega met elkaar. Dit zorgt ervoor dat één collega de muis en het toetsenbord bedient van een andere collega. Je collega zal er niks van snappen als die het toetsenbord gebruikt en andere woorden ineens op het beeldscherm verschijnen. Ook de muis doet ineens niet meer wat die moet doen. Het onbegrip van je collega zorgt geheid voor een slappe lach.

Ctrl+Alt pijltjestoetsen
Dit is een simpel en klein trucje dat de oriëntatie van je beeldscherm draait op de manier waarop je de pijltjestoetsen gebruikt. Crtl + Alt +pijltje omlaag en je beeldscherm draait zich op de kop. Leuk als je collega niet weet hoe hij of zij deze functie weer kan terugzetten.

Buiten dienst
Niets is verschrikkelijker dan dat mensen kantoorgrappen uithalen op de maandagochtend. Voor jou dus de ideale dag om dat wel te doen! Plak een briefje met ‘buiten dienst’ op de lift en/of het koffiezetapparaat. heerlijk om al die chagrijnige gezichten te aanschouwen onder het genot van een vers kopje koffie.

Geluid bij het opstarten
Niets is  zo ongemakkelijk dan dat er een gek geluid uit de boxen van de computer komt wanneer je collega in de ochtend de computer opstart. Je collega zal rood aanlopen en proberen de computer zo snel mogelijk uit te drukken waarna de computer nogmaals moet opstarten en het geluid weer te horen zal zijn! Geweldig.

Belangrijke meeting inplannen
Je hebt vast wel een stresskip op het kantoor die je met deze kantoorgrap wel gemakkelijk in de maling kunt nemen. Plan bij deze collega 5 minuten van te voren in de agenda een belangrijke meeting in, waarbij enige voorbereiding vereist is. Om die collega nog iets meer te laten zweten, moet je vooral mededelen dat ook de baas aanwezig zal zijn en jij wel alles al hebt voorbereid. Onbetaalbaar om die stress te zien in de ogen van je collega.

Voice-activated
De volgende grap is een simpele en misschien wel trieste grap, maar heel grote kans van slagen. Hang een blaadje op bijvoorbeeld het koffiezetapparaat met de tekst ‘voice activated’. Nu alleen nog afwachten totdat je collega’s tegen het koffiezetapparaat gaan praten en koffie gaan bestellen.

Verstellen bureaustoel
Wil je een amuserende start van de werkdag? Verstel dan alle bureaustoelen van je collega’s. Stel de stoel heel laag of juist heel hoog in en verzet vooral ook de rug-en armleuning. Gegarandeerd dat jij een leuke ochtend hebt. Of de rest dat ook heeft, is nog maar de vraag…

Boze klant
Niets is leuker dat je collega in de maling te nemen, maar deze grap kan ook een hartverzakking veroorzaken. Pak de telefoon en bel het nummer van je collega en speel een klant die helemaal door het lint gaat en de samenwerking met het bedrijf wil beëindigen. Zal je collega peentjes zweten?

Plek inpikken
Ben je in de ochtend op tijd op je werk? Kies dan eens een plek waar je altijd al hebt willen zitten, want wie komt wie het eerste maalt toch? Zeker weten dat je een geschokt gezicht ziet van de collega op wiens plek je zit. De vraag is vervolgens: zegt hij of zij er wat van of zal diegene op jouw plek gaan zitten?

Autoschade
Heeft iemand een nieuwe auto? En wil je die persoon onwijs laten schrikken? Vertel diegene dan dat zijn auto schade heeft en dat je net hebt gezien dat iemand tegen zijn auto is aangereden met inparkeren. Hilarisch om te zien hoe snel je collega naar de auto racet.

Auto weg laten slepen
Heb jij ook zo’n collega die altijd opschept over zijn auto en die zijn ‘pareltje’ altijd voor de deur parkeert? Tijd om diegene eens aan te pakken en te regelen dat zijn auto wordt meegesleept. Zorg er wel voor dat dit gebeurt, wanneer jij zijn reactie kunt zien, want die wil je niet missen.

Ben je al geïnspireerd geraakt om je collega’s heerlijk voor de gek te houden? Dan wens ik je veel succes met de uitvoering en super veel lach plezier.

Heb je zelf nog een mooie kantoorgrap die hier niet bij staat? Dan horen we het graag van je. Zet je grap in de reactie zodat wij mee kunnen lachen.

Bronnen:
skepp.nl
Brabantsevacaturebank.nl

De leukste kantoorgrappen