Voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager/ sales manager

Geachte [HEER/ MEVROUW NAAM persoon]

Met veel enthousiasme las ik de vacature van [FUNCTIE TITEL]. Na u kort even telefonische gesproken te hebben, heb ik direct besloten om te solliciteren. Mijn werkzaamheden van de afgelopen 10 jaar sluiten zeer goed aan bij de verantwoordelijkheden die u noemt in de vacature. Zo onderhoud ik regelmatig contact met een aantal grote klanten, vind ik het prettig om te werken met ambitieuze verkooptargets en heb ik veel ervaring met het sluiten van deals, met name via de telefoon.

Sinds 3 jaar ben ik werkzaam als Account Manager bij een topspeler in de financiële sector. De functie bevalt mij in principe goed en is zeer afwisselend, maar ik mis het bezoeken en persoonlijk ontmoeten van klanten. De functie van Account Manager binnen uw bedrijf lijkt mij daarom een mooie nieuwe en interessante stap binnen mijn carrière.

Wat mij daarnaast bijzonder aanspreekt, is de uitdagende werkomgeving en het nauw samenwerken met andere sales collega’s. Ik wil mezelf tenslotte beschrijven als een stressbestendige en doelgerichte persoonlijkheid en een verkoper in hart en nieren. Ik ben ervan overtuigd dat ik op alle fronten aan de functie-eisen voldoe en dat ik als medewerker sales een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van uw organisatie!

Vriendelijke groet,

[NAAM]