Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker (met werkervaring)

Geachte heer / mevrouw [NAAM],

Via [LinkedIn/ website/ etc] las ik dat u een interessante vacature heeft voor [NAAM FUNCTIE]. Meteen werd ik enthousiast want ik ben een goede match en daarom zou ik heel graag willen solliciteren.

Van mijn huidige collega’s krijg ik vaak te horen dat ik zeer geconcentreerd en nauwkeurig kan werken. Sterker nog, ze vragen me vaak om [VOORBEELD DOCUMENT] te controleren op spelfouten en inconsistenties. En dat doe ik met veel plezier. Ik ben namelijk zeer behulpzaam en help anderen graag.

Door mijn opleiding in [NAAM OPLEIDING] en mijn uitgebreide werkervaring ben ik uitgegroeid tot een allround administratief medewerker. Door het doen van verschillende trainingen en cursussen blijf ik op de hoogte van wat er speelt in mijn werkveld en kan ik mijzelf blijven ontwikkelen. Dat is ook een belangrijke reden dat ik graag een volgende stap zet in mijn carrière. Uw organisatie biedt vanwege [NOEM 2/3 REDENEN] een werkomgeving waarin ik mijn ambities kwijt kan.

Ik verwacht een goede aanwinst te zijn voor uw organisatie en de administratie een stap verder te brengen. Graag kom ik mijn geschiktheid en motivatie verder toelichten in een persoonlijk gesprek.

Hoogachtend,

[NAAM]