Voorbeeld sollicitatiebrief administratief medewerker (starter)

Geachte heer / mevrouw [NAAM],

Via [LinkedIn/ website/ etc] las ik dat u een interessante vacature heeft voor [NAAM FUNCTIE]. Meteen werd ik enthousiast want ik ben een goede match en daarom zou ik heel graag willen solliciteren.

Van mijn medestudenten krijg ik vaak te horen dat ik zeer geconcentreerd en nauwkeurig kan werken. Sterker nog, ze vragen me vaak om [VOORBEELD DOCUMENT] te controleren op spelfouten en inconsistenties. En dat doe ik met veel plezier. Ik ben namelijk zeer behulpzaam en help anderen graag.

De afgelopen 4 jaar heb ik de [NAAM OPLEIDING] met veel plezier gedaan en zeer succesvol afgerond met een stage waarin ik [X EN Y HEB AFGEROND]. Tevens heb ik een cursus [X] gedaan en kan ik al vanaf mijn 12e blind typen. Hiermee verwacht ik een goede aanwinst te zijn voor uw bedrijf en de administratie een stap verder te brengen.

Zoals u in mijn cv kunt zien heb ik het afgelopen jaar al stage gelopen, maar ik zou graag meer praktijkervaring opdoen. Bovendien kwam ik er tijdens mijn stage achter dat ik het werken op een dynamisch kantoor heel erg leuk vind. Graag kom ik mijn geschiktheid en motivatie toelichten in een persoonlijk gesprek.

Hoogachtend,

[NAAM]