Voorbeeld sollicitatiebrief algemeen manager

Geachte [NAAM],

Na ons telefoongesprek op [DATUM] ben ik nog enthousiaster geworden voor de functie van [FUNCTIENAAM]. Mijn kennis en ruime ervaring op het gebied van [RELEVANT GEBIED] sluiten precies aan op de vacature, en daarom zou ik graag aan de slag gaan binnen uw organisatie.

In de X jaar dat ik in [VAKGEBIED] werk, heb ik veel ervaring opgedaan als eerstverantwoordelijke contactpersoon. Daarbij heb ik direct samengewerkt met de hoogste leidinggevenden binnen verschillende organisaties, waarbij ik veel verantwoordelijkheid heb gehad in [RELEVANTE VERANTWOORDELIJKHEID].

Ook heb ik veel geïnvesteerd in het opbouwen van goede relaties met [NOEM JE BELANGRIJKSTE RELATIES]. Het constant leggen van nieuwe contacten met [STAKEHOLDERS/ KLANTEN] is altijd een belangrijke taak van mij geweest. Door hierbij integer, respectvol en betrouwbaar te opereren, is het gelukt om [BELANGRIJKSTE RESULTAAT] te krijgen.

Als leidinggevende heb ik geleerd dat de nadruk altijd dient te liggen op het team als geheel, omdat zo de talenten van individuele teamleden het beste tot hun recht te laten komen. Ik probeer zoveel mogelijk het goede voorbeeld te geven, erkenning te geven wanneer dat terecht is en altijd opbouwend te zijn in mijn kritiek.

Om u een beeld te geven van mijn kennis en ervaring heb ik mijn cv bijgevoegd. Met plezier geef ik in een mondeling gesprek een toelichting op mijn sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

[VOORNAAM & ACHTERNAAM]