Voorbeeld sollicitatiebrief leraar/leerkracht/docent

Geachte [NAAM CONTACTPERSOON],

Op [LOCATIE WAAR JE DE VACATURE HEBT GEZIEN] zag ik de vacature van [NAAM FUNCTIE] op de [NAAM INSTANTIE] en ik werd meteen enthousiast. Met deze brief wil ik graag laten zien dat ik dé geschikte kandidaat ben voor de functie.

Van jongs af aan wist ik al dat ik in het onderwijs wilde werken. [VORIG JAAR/ X JAAR GELEDEN] heb ik dan ook de lerarenopleiding [NAAM OPLEIDING] afgerond en momenteel werk ik als [INVALKRACHT/ LEERKRACHT/ ETC] op de [NAAM INSTANTIE]. Ik geef hier met veel enthousiasme [VAK] aan [KLAS]. Wat mij aanspreekt in het onderwijs is de interactie met de kinderen, met name omdat ze in deze leeftijdsklasse [REDEN WAAROM DEZE LEEFTIJDSKLASSE ZO INTERESSANT IS VOOR JE]. Ik ben een geduldig en sociaal persoon en een echte teamspeler die zich eenvoudig aan anderen aanpast en zaken graag met humor benadert.

Ik merk al een tijdje dat ik toe ben aan een volgende stap met meer verantwoordelijkheid. Graag zou ik mijn ervaring in [NOEM SPECIFIEK JE ERVARING] willen meenemen om een succes te maken van [FUNCTIE TITEL] en me volledig te richten op [X].

Om u een beter beeld te geven van mijn kennis en ervaring heb ik mijn cv bijgevoegd. Met plezier geef ik in een mondeling gesprek een toelichting op mijn sollicitatie.

Met vriendelijke groet,

[VOORNAAM & ACHTERNAAM]