Voorbeeld sollicitatiebrief receptionist

Beste [NAAM CONTACTPERSOON],

Wat werd ik enthousiast bij het zien van de vacature van [FUNCTIE TITEL]. Er zijn 3 redenen waarom ik gemaakt ben voor deze functie bij [NAAM ORGANISATIE] die ik graag zou willen toelichten.

Ten eerste vind ik het heerlijk om te bellen en gebeld te worden. Zowel voor mijn werk als privé (waarover mijn vriend dan ook af en toe klaagt). Ik krijg vaak te horen dat ik een prettige stem heb en ik krijg een kick om zo goed mogelijk ABN te spreken.

Ten tweede ben ik al bijna [X] jaar werkzaam als receptioniste bij [NAAM HUIDIGE ORGANISATIE]. Ik heb geleerd om zeer goed te kunnen multi-tasken waardoor ik veel handigheid heb gekregen in verschillende boodschappen aan te nemen en mensen door te verwijzen naar de juiste plek. Ondertussen herken ik al veel bellers (en zij mij) waardoor je echt een relatie opbouwt met klanten.

En in de laatste plaats heb ik de afgelopen [X] jaar naast de telefonie ook collega’s en klanten te woord gestaan en ze welkom geheten in ons mooie kantoor in [PLAATSNAAM HUIDIGE WERKGEVER]. Het optreden als gastvrouw naast mijn functie als receptioniste vind ik een hele waardevolle toevoeging waardoor ik veel afwisseling heb. En dat spreekt me ook zeer aan in de openstaande vacature.

Ik denk dat mijn achtergrond zeer goed aansluit bij [NAAM ORGANISATIE] en ik kom heel graag een keer kennis maken om mijn cv en motivatie verder toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

[JOUW NAAM]