Voorbeeld sollicitatiebrief verpleegkundige/zorg

Geachte [Achternaam],

Heel soms kom je een vacature tegen die je echt op het lijf is geschreven. Een functie waar je dolgraag op wil solliciteren. Nu is het aan mij om u te overtuigen dat ik die flexibele en energieke verpleegkundige ben naar wie u op zoek bent.

Momenteel werk ik als verpleegkundige op de afdeling [AFDELINGSNAAM] van het [NAAM ZIEKENHUIS] in [PLAATSNAAM]. Hier werk ik sinds mijn afstuderen aan de opleiding HBO-V in [JAARTAL]. Naast de basiszorg verricht ik ook specialistische handelingen, zoals [NOEM EEN AANSPREKEND VOORBEELD] en [NOG EEN AANSPREKEND VOORBEELD]. In mijn werk staat de zorg voor en het welzijn van de patiënt altijd voorop. Dit doe ik door mij in te leven in diens situatie, een luisterend oor te bieden en geduldig te zijn ondanks de hoge werkdruk waar wij in ons vak vaak mee te maken hebben.

Ik ben iemand die hoge eisen aan zichzelf stelt en kwalitatief goed werk wil leveren. Ik kan prima zelfstandig werken, maar functioneer ook goed in een team. In mijn huidige functie werk ik nauw samen met [ARTSEN, ARTS-ASSISTENTEN, FYSIOTHERAPEUTEN, ETC]. Deze multidisciplinaire benadering spreekt mij bijzonder aan omdat je veel van elkaar kunt leren en continu gestimuleerd wordt om het beste uit jezelf te halen.

Het werk als verpleegkundige in uw ziekenhuis spreekt me aan, omdat [NAAM ZIEKENHUIS] koploper is wat betreft de behandeling van [SPECIALISATIE]. En laat hier nu juist mijn ambitie liggen. Met mijn specialistische kennis en ervaring ben ik ervan overtuigd een goede aanvulling te zijn op uw team van de [NAAM AFDELING].

In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek zou ik graag mijn sollicitatie verder aan u willen toelichten.

Met vriendelijke groet,

[VOORNAAM & ACHTERNAAM]