9 maart 2020

Vreemde baantjes

Je hebt natuurlijk de ‘gewone’ baantjes zoals kapper, juf of administratief medewerker, maar heeft u er wel eens over nagedacht wat voor vreemde baantjes er allemaal bestaan?
Na het lezen van dit artikel met die rare baantjes zult u dankbaar zijn met uw werkzaamheden. En wanneer u toch twijfelt, bezoek dan gerust eens onze site: https://www.brabantsevacaturebank.nl/. Hier vindt u diverse leuke Brabantse banen. Er staat zeker iets voor u tussen!

Bedverwarmer 
Bij het Holiday Inn hotel in Londen hebben ze in 2010 deze baan in het leven geroepen. Een bedverwarmer heeft een fleece pak aan en rolt 5 minuten lang door het bed om deze op te warmen voor de bezoeker van het hotel en dit onder het motto ‘alles voor de gasten’.

Ademgeur-evalueerder
Deze persoon beoordeelt slechte adem voor en na het gebruik van mondproducten zoals kauwgom, mondwater, tandpasta en of die hun beoogde effect hebben. Bij dit beroep is tegen vieze geurtjes kunnen wel een must.

Kledingontwerper van Barbie
Jazeker, ook Barbie gaat met de modetrends mee. Ze heeft een team van ontwerpers achter haar staan, die kijken naar de nieuwste trends, kleuren en designs en vullen haar kledingkastjes met de mooiste creaties.

Okselgeur-tester
Mocht u niet zo van de adem zijn, dan kunt u altijd nog oksels testen. Deze personen zorgen ervoor dat uw oksels niet naar zweet ruiken, maar naar de frisse en heerlijke deodorant die u heeft opgespoten. Een okselgeur-tester besnuffelt gemiddeld 60 oksels per uur.

Hondenvoer-tester
Er bestaan serieus mensen die ervoor zorgen dat uw hond een smakelijke maaltijd heeft. Zij proeven het hondenvoer voor, want het wordt niet op honden getest. Het is maar te hopen dat deze personen een sterke maag hebben en goede tandpasta of smintjes gebruiken.

Bloedzuiger-kweker
Bloedzuigers zien er misschien heel smerig en eng uit, maar ze worden vaak gebruikt voor medische doeleinden. Er zijn mensen die deze beesten speciaal hiervoor kweken. Er bestaat zelfs het beroep van bloedzuiger leverancier. Deze expert zorgt ervoor dat de bloedzuigers hongerig zijn en brengt deze naar een ziekenhuis toe. Hier kunnen de beestjes bij patiënten de slechte bloedcellen uit het lichaam zuigen.

Assistent messen gooien
Voor deze baan is wel lef nodig. U riskeert namelijk uw eigen leven door messen uw kant op te laten gooien. U moet wel blijven lachen, u bent immers onderdeel van de show. Zouden deze personen goed verzekerd zijn?

Zeemeermin
Voor deze baan heeft u wel een diploma nodig. Een heus zeemeerminnen diploma. U leert hier onder andere hoe u onderwater uw ademhalingen onder controle kunt houden. U moet namelijk minimaal 2,5 minuut uw adem kunnen inhouden zodat u als een echte zeemeermin in een groot aquarium kunt rondzwemmen.

Professioneel knuffelaar
In de USA is dit al tijden een ingeburgerd beroep en sinds 2015 zijn er ook in Nederland mensen die dit beroepsmatig doen. Zo opende Linda Milder de allereerste knuffelpraktijk in Nederland waar mensen terecht kunnen voor een warme knuffelsessie.

Fulltime TV/ Netflix-kijker
Hoeveel mensen kijken naar de tv en hebben een abonnement van Netflix? Alle films en series die hierop te zien zijn, gaan eerst door een keuring. Daarvoor is deze baan in het leven geroepen. Er zijn daadwerkelijk mensen die betaald worden om heel de dag films en series te kijken en te keuren. Er mogen natuurlijk geen flut films of series op Netflix staan of op de tv komen. Als u het niet erg vindt dat u vierkante ogen krijgt, dan is dit een baan voor u.

Bronnen:
Girlscene.nl
Fabiangrijze.nl
Brabantsevacaturebank.nl

Vreemde beroepen