Voorbeeld sollicitatiebrief online marketeer/ online marketing

Beste [NAAM CONTACTPERSOON],

Wat werd ik enthousiast bij het zien van de vacature van [FUNCTIE TITEL]. Er zijn 3 redenen waarom ik gemaakt ben voor deze functie en zou heel graag mijn toegevoegde waarde voor [NAAM ORGANISATIE] willen toelichten.

Ten eerste ben ik lichtelijk geobsedeerd door alles wat met online te maken heeft. Ik vind het heerlijk om ook in mijn vrije tijd artikelen te lezen over [RELEVANT ONDERWERP] op websites zoals [RELEVANTE WEBSITES, BLOGS ed]. Mijn [VRIENDIN/VRIEND] klaagt geregeld of ik niet liever Netflix wil kijken samen op de bank.

Ten tweede ben ik al bijna [X] jaar werkzaam in het online marketing vak. Het afgelopen jaar heb ik veel bereikt als online marketeer bij [ORGANISATIE X]. Ik heb geholpen om de conversie van de 3 slechtst presterende productfunnels te optimaliseren met als resultaat een stijging van 32%, 45% en 78% (!). Daarnaast heb ik een systeem opgezet waarmee ze realtime de kosten vs opbrengst kunnen meten van de verschillende SEA campagnes.

En in de laatste plaats ben ik gefascineerd door de psychologie die komt kijken bij het verkopen van producten en diensten online. Als je eenmaal weet wat werkt, kun je dit toepassen op meerdere plekken binnen je online omgeving.
Ik denk dat mijn achtergrond en interesses zeer goed aansluiten bij [NAAM ORGANISATIE] en ik kom heel graag een keer kennis maken om mijn cv en motivatie verder toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

[JOUW NAAM]